.W.E.L.C.O.M.E.

Lépj be e csodás birodalom kapuin. Nézd, milyen egyedi a birtok. A tulajdonos Aqene nyitott személyiség, biztosan te is megkedveled. Könyvtárában saját könyvek. Albumában szemet gyönyörködtető képek. Ha szereted a Világát, az extrákhoz minden képen be kell nézned. Azonban ha magát a szerkesztőt választod, elérheted…

Nézz fel legközelebb is! ;)

 
LÁJK

 
~Aqene~

kedves. segítőkész. empatikus. család centrikus. pattogós. kreatív. szeretet teljes. jó fej. naív. mosolygós. türelmetlen, viszont emberekkel birkatürelme van. idegesítő. egoista. idegbeteg. szétszórt. képes az embereket tudat alatt jobb kedvre deríteni (álítólag). lassú (felfogásban is xD). divat mániás. nevetés. 6 (mint szám x'D). anime. manga. rajzolás. rpg (Yuuta&Nana, Sekai & Motoko, Jurij & Tex, továbbá Chou & Ayame, Boa & Io). japán. francia. szív. hentai. Masi. yaoi. yuri. lila. kék. Fanny. szisza. nyúl és panda (újabban). orlando bloom. johnny depp. musical. gép. nyalóka. kiegészítők. Walt Diney. tetoválás

Többet rólad!:
      

 
Csiripelések
 
FAV

 
LáwolomMasika Hirai Ewe Fawkes Lee' Lupir

 
Apróság

Az akadályok nem törhetnek meg; minden újabb akadály az elszántságomat fokozza.

(Leonardo da Vinci)

 
Szeretem a...

Könyv & Írás
Szeretek olvasni, de írni mégjobban. Nagyon sokféle-fajta féleképpen írtam már. És úgy érzem egyre jobbakat írok. :) Az évek folyamán fejlődő képes lettem. :)
Tovább>>

Pikcsörsz
Fényképezés az életem. Nem csak magamat, hanem a barátaimat, tájat, és érdekességeket is szívesen fényképezek. Egyre sűrűbben próbálok művészi képeket készíteni. Ez nem mindig jön össze, de próbálkozás nélkül nincs alkotás se. :)
Tovább>>

Rajz & Festészet
Már kiskoromban is "művész lélek" voltam. Van egy csomó mappám, ami tele van az akkori rajzaimmal. És persze ált. suliba is a rajz volt a kedvenc tantárgyam. :) Sokat rajzolok, festek, és grafikázok. :)
Tovább>>

Music cakk-cakk
"Zene nélkül mit érek én!" Minden nap hallgatok egy kis zenét. Anélkül élni se tudnék. :) Mindenféle számot szeretek. Van olyan, hogy meghallom, és máris megszeretem. :) De ilyen mindenkinél biztosan van. ^^

 
Angyalkák

Lehet jelentkezni a Chatbe vagy a VK-ben! :)

001. reina 
002. wounded 
003. haku 
004. hotaru 
005. wolflady 
006. saca&dóri 
007. neikoh-chan 
008. eliffe 
009. arachme 
010. luisee 
011. doris 
012. nyara 
013. clly 
014. nessa 
015. kukuru 
016. silence 
017. ruko 
018. lollylol 
019. husi 
020. masika

021. mayu 
022. hinagiku 
023. angelic 
024. yamada 
025. miu 
026. matsuket 
027. bleach4ever 
028. brown 
029. nikki* 
030. dori 
031. saki
032. mii-nyan 
033. sztell 
034. yui-nyan 
035. bakaneko 
036. yui&eliffe 
037. hagyii 
038. dai 
039. hirannis 
040. bbgirlzh

 

 

041. mika 
042. mephy 
043. mai 
044. cherry 
045. anda 
046. shuran
047. reny
048. chrome
049. moll black
050. nóryyyy
051. mido
052. wise
053. wikwik. :3
054. dóri
055. kat3
056. szabina
057. mimmy
058. diamante
059. AACE
060. Leonie and Angmar
061.
kahi

062. crazza
063. szmöre
064. sakura&naruto
065.
066.
067.
068.
069.
070.
071.
072.
073.
074.
075.
076.
077.
078.
079.
080.

 

 

 
!PIROS-PIROS!

Ha van valamilyen anime, vagy manga amit szeretnéd ha kiadnának Magyar honban is, akkor iratkozz fel TE IS!

 

 

HOME

Miért (ne) dolgozz gyárakban?!

2016.06.22. 16:47, Aqene
Beatrice - 8 óra munka

Hola!
Sokat gondolkodtam azon, hogy mivel is indíthatnék ennyi kihagyás után. Mivel nagyon sok mesélnivalóm van (továbbra is), ezért nem tudtam dönteni... egy darabig. Aztán eszembe jutott: miért ne mesélhetnék a munkámról?
Nem nyavajgásként, csak szeretném bemutatni, hogy milyen is ilyen helyeken dolgozni. (Ez már a negyedik cég, ahol dolgozok) Azt hiszem kezdem kapizsgálni a dolgokat. :D
Hogy ne untassalak halálra titeket, pontokba szedem a pozitív, és a negatív tapasztalataimat a gyárakkal kapcsolatban.

Plusz:
- új emberek megismerése (a legtöbb nő!)
- új munkafolyamatok megtanulása, ha eddig nem ismerted/tudtad volna (pl: forrasztás, sorjázás, csomagolás, stb...)
- több pénz (relatív)
- egyfajta rendszeresség érzet kialakulása
- kapsz ruhát, és cipőt (munkavédelmis ugyan, de sajnos egyik sem véd meg tőle)
- nyáron megy rád a mínusz fok, télen pedig nem kell fizetni a gázt, mert fűtenek rád ott :D
- nem kell hozzá sok ész (úgy... alapjáraton véve...)
Mínusz:
- a legtöbb ember aki ott dolgozik vagy túl fiatal (18-20), vagy öreg (50-a csillagos ég). A fiatalok komolytalanok, és... noss... fiatalok... Az asszonyok legtöbbje (!!!) házsártos rosszindulatú nagyravágyó kiöregedett kétszínű szipirtyó. (sokat agyaltam hogyan lehetne ezt szebben kifejezni, de sajnos ez van. Ezzel nem azt mondom, hogy minden öreglány ilyen! Csak sajnos a cégeknél valahogy egy helyre bődül az összes.)
- némelyik munkafolyamatot egészen jó csinálni, de (!!!) ha épp szalag munkát végzel, akkor ajánlatos kapkodni a kezed, mert különben nem lesz meg a norma, és akkor kevés lesz a pénz is :(
- ha kettő, esetleg több műszakba mész dolgozni, nyilván több is lesz a fizetésed (főleg ha túlórázol délutáni műszakba éjélig). Azonban nem mindig arányos ez azzal, hogy ki mit, és mennyit dolgozik érte. Van, aki csak gombokat nyomogat, és többet kap, és van, aki egyszerre három munkafolyamatot végez el plusz két társa helyett, mert azok nem képesek rá, mégsem kap többet, pedig igencsak kellene. Sajnos a cégeknél csak az első három hónap alatt keresel jól, amíg "betanulsz".  Addig járnak különféle plusz juttatások.
- ha pl délelőtti műszakosként felkelsz hajnali négykor (jobb esetbe ötkor), hogy beérj hatra, 8 órát (vagy többet) állsz/ülsz, 30 perc szüneted van, vizet csak ritkán vihetsz be a gyár területére, se telefon, se zene hallgatás (kivéve ahol fizetnek, és szólhat a rádió. Sajnos ez a ritkábbik eset), még nagyon a beszélgetés sem megengedett, mert vagy nem tudsz, vagy nem lehet (persze vannak lazább cégek, de ha a főnök lemegy a termelésbe, akkor azért moderálni kell a viselkedést, és némán állni/ülni). Ez után ha hazamész, alig élsz, mert bár nem megterhelő az, amit csinálsz, szellemileg mégis elfáradsz. Minden nap ugyan azt, ugyan úgy, ugyan akkor... Monotonitást igényel... nem kicsit... nagyon :)
- megvonják az egyediséget. Nem vehetsz fel mást, csak azt, amik ők adnak. Kicsinosítani esetleg valami kitűzővel? Felejtsd el! :D És ha már csinosítás: a gyűrű, karkötő, és lelógó nyakláncról mondj le inkább. A saját érdekedben ugyan, de tiltják, hogy hordj.
- nem igazán érinti meg őket, hogy mindenki megfagy. A lényeg, hogy a klimaxos emberek ne nyafogjanak a fülükbe, hogy mikor milyen hőhullám tör rájuk. Épp ezért: nem árt tartalékba azért vinni egy vékonyabb kardigánt, ha nem szeretnél megfázni.
- te jó ég, milyen emberek vannak ott! A legtöbb helyen már bevezették a teszt írását, mégis, még így is bekerülnek olyan emberek, akik... nos... fogalmazzunk úgy, hogy nem ott lenne a helyük. Persze, ilyen emberek mindenhol megfordulnak, de itt marék számra. (mondanám, hogy engem is beleértve, mert ilyen helyen dolgozom, de én sem bírom sokáig. Még tőlem is vannak érdekesebbek :D)

Mind ezek ellenére és per vagy mellett néha egész jó. Olykor elfog az érzés, hogy szeretek ott dolgozni. Aztán beüt a szar, és minél előbb menekülni akarok. De azt hiszem ez így van rendjén. Nem tudom mások hogy bírják, de én se a monotonitást, se a korán kelést valahogy nem tudom megszokni.
Lassan egy éve dolgozok már gyárakban, és még eddig egyik sem volt az, amire azt mondtam volna így utólag: "na ezt a helyet sajnálom, hogy ott hagytam". Maximum az emberekre. Mert némelyik emberkét megszerettem, és bizony, még mai napig tartom velük a kapcsolatot. :) Ha másért nem is, ezért megérte ott dolgozni.
Persze mindenki másként áll a dolgokhoz, és ki tudja?! Lehet, hogy egyszer te is egy cégnél fogsz dolgozni, és akkor szedbe jutnak az itt olvasottak. Ha erre a sorsra jutsz akarva, vagy akaratlanul, és azt kívánom, hogy szeresd, és keress jól vele. Mert aki mindezek mellett még ott dolgozik tudván mekkora hátrányai vannak, és nem süllyed le az idióták szintjére, annak minden elismerésem.

Azt hiszem ennyi lett volna mára. :)

Ui: Gondolkodtam amúgy, hogy csinálhatnék kritikás videókat, vagy ha nem is videó, de leírnám ide a véleményemet egy-egy könyvről/sorozatról, vagy ami épp a kezem ügyébe kerül. :) Mit szólnátok hozzá? *-*

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

~AngelRose~
ez nem lányregény, ez az élet

Az oldal kizárólag saját készítmény, bármi megtetszik, és el szeretnéd vinni, szólj. ;)


Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)